A januári földrengéskárok 70%-át már lezárta a Groupama

Pénzcentrum2011. február 21. 16:52

A Groupama Garancia Biztosítóhoz az elmúlt hetekben összesen csaknem 3000 bejelentés érkezett a januári földrengéskárok kapcsán, és a legfrissebb adatok alapján értékük meghaladja a 380 millió forintot.

A társaság kárszakértői továbbra is kiemelten kezelik az Nyugat-Magyarországon bekövetkezett földrengés okozta károk felmérését és mindent megtesznek, hogy a lehető legnagyobb segítséget biztosítsák ügyfeleik részére. Az eddig bejelentett 2975 kár több mint 80%-a szemlézésre, 2069 kár pedig már lezárásra is került, több mint 160 millió forintnyi kifizetéssel. A kárbejelentések alapján a károk nagyságának végső értéke összességében várhatóan meghaladja a 380 millió forintot.

A felmérés és az adatok feldolgozása továbbra is folyamatos és gyorsított ütemben zajlik. A legtöbb káresetet Észak-Dunántúlon regisztrálták, 2102 bejelentéssel és a legutolsó információk alapján az ebből a térségből érkezett kárbejelentések értéke elérte a 270 millió forintot, amelyből a biztosító 70%-os feldolgozottságnál 138 millió forintot már ki is fizetett az érintettek részére.

A bejelentett károk, ahogyan arra számítani is lehetett, jellemzően elsősorban épületben bekövetkezett károk, pl: repedések, vakolatomlások voltak. A kisebb értékű, 100 ezer forint alatti károk esetén a biztosító jelenleg is alkalmazza telefonos kárrendezését, aminek köszönhetően az igények gyorsított ütemben, 1-2 napon belül kifizetésre kerülnek. Nagyobb károk esetében lehetőség van kárelőleg igénylésére.

Az ügyintézés során a kárigény jogosságának megállapításáig, a biztosító munkatársai telefonon keresztül veszik fel a kapcsolatot az ügyféllel és további tájékoztatást nyújtanak a kárügy aktuális helyzetéről, valamint szükséges információ vagy hivatalos irat benyújtásáról.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A társaság a kárbejelentéseket továbbra is folyamatosan, több csatornán fogadja: a bejelentések az ügyfélszolgálati irodákban személyesen, a honlapon keresztül online, TeleCenteren a +36 1 467 3500 telefonszámon, faxon, illetve e-mailben a következő címen is megtehetőek: karbejelentes@groupamagarancia.hu.

Címkék: