Ingyenes töméscsere: szabadulj meg az amalgámtól!

Pénzcentrum2011. február 17. 18:02

Február 26-án kerül megrendezésre a PreFog-Prevenciós Fogászati Szűrőprogram második szűrőnapja. A mindenki számára ingyenes szűrésen színes programokkal várják a szervezők az érdeklődőket. A szűrővizsgálat alkalmával a klinika szakértői minden résztvevő számára felajánlják a meglévő amalgám töméseik térítésmentes cseréjét. A program szervezői a 26-ai program mellett az ingyenes töméscsere országos kiterjesztésének feltételein is dolgoznak.

2010-ben több mint 400 ezer térítésmentes amalgám tömést végeztek Magyarországon

Nagy erőkkel készül a PreFog csapata a következő fogászati szűrőnapra, amelyet február 26-án rendeznek. A szervezők az előző szűrőnaphoz hasonlóan bohóccal, lufi hajtogatással, rajzolással, mesefilmekkel, cukormentes édességgel és mobil fogtisztító készlettel várják a gyermekeket és a felnőtteket a XII. kerületi helyszínen.

A vizsgálat során a résztvevők egyénre szabott fogápolási tanácsokat kapnak, valamint igény szerint, régi amalgám töméseiket is ingyen kicserélik a rendelő szakértői. Természetesen a tömések cseréjére a szűrőnap alkalmával nem lesz idő, ezért erre egy előre egyeztetett időpontban kerülhet sor. A régi töméseket egy úgynevezett kompozit töméssel helyettesítik, amely kémiai kötést eredményez, így nem áll fenn a tömés alatt való fogszuvasodás veszélye.

A szűrőprogramban résztvevők számára történő ingyenes töméscsere azonban csak a kezdet, ugyanis a PreFog szakértői csapata, a rendelő vezetői, és a fogászati tömőanyagokat forgalmazó vállalat az ingyenes csere országos kiterjesztéséről egyeztetnek. A kezdeményezés hatalmas horderejét az is bizonyítja, hogy csak a 2010-es évben 433 582 db térítésmentes amalgám tömést végeztek országszerte, az OEP Sajtó és Tájékoztatási Főosztály tájékoztatása szerint.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A svájci tulajdonban levő klinika az országos akciót az elkülönített CSR büdzséjéből kívánja finanszírozni. A vezetők úgy vélik, ezzel a kezdeményezéssel sokkal többet tudnak tenni az emberekért, mintha az összeget egy egyszeri adományozás keretein belül költenék el. A tárgyalások a rendelő kapacitásának végessége miatt ugyan még folynak, de a szervezők jó úton haladnak a megegyezés felé.

 

Címkék: