Minden ötödik autós elégedetlen a kötelezőjével! Te mennyiért váltanál?

Pénzcentrum2010. október 25. 13:02

Tízezres spórolásért tuti váltunk Ötből négy magyar autós elégedett ugyan a jelenlegi biztosítójával, de éves szinten ötezer forintos megtakarítás esetén már váltana.

"Az ügyfelek 80%-a teljesen elégedett jelenlegi biztosítójával, tehát az idei kötelező felelősségbiztosítási kampány alatt sem fontolgatja a szolgáltató váltást. Azonban, ha a kalkuláció során akár csak ötezer forintot is spórolhat, az autósok 43%-a máris gond nélkül váltana biztosítót"- derül ki az AEGONdirekt.hu felméréséből.

A szolgáltató a hónap közepén, az interneten végzett nem reprezentatív, ugyanakkor több mint tízezer felhasználó által kitöltött kérdőíves kutatásból érdekes kép körvonalazódik a hamarosan következő novemberi biztosítóváltással kapcsolatban.

A megkérdezettek 43%-a már ötezer forint megtakarítás esetén is más biztosítót választana magának, tízezer forintos spórolási lehetőségnél pedig már 98% veszi fontolóra a cserét.
A kgfb megkötésnél, kötelező jellegéből adódóan, még mindig az ár az elsődleges szempont. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy pár száz forintos eltérésnél az ügyfelek inkább a drágább társaság javára döntenek, mérlegelve az ár illetve a szolgáltatás arányát.

A gépkocsi tulajdonosok négyötöde nem teljesen biztos abban, hogy mikor tud biztosítót váltani. Aki ugyanis 2010-ben vásárolta meg kocsiját, annak már nem november a határidő, hanem a gépkocsi vásárlástól számított egy év lesz a váltás időpontja. A folyamatos tájékoztatás ellenére is hiányos a tudás arról, hogy a kgfb piacon milyen széleskörű a választék és, hogy a biztosítók milyen komoly árversenyt folytatnak az ügyfelekért. Azzal, hogy az AIM kivonult a magyar piacról 60-80 ezer ügyfél marad szolgáltató nélkül, akik számára idén ősszel kötelező lesz a váltás.

A felmérés a casco-biztosítás kötési motivációra is kitér. A casco szerződéssel is rendelkezők fele tart a közlekedési balesettől, a második helyen 30%-kal a törés veszélye áll, majd ezt követi az elemi kár és a rangsor legvégén pedig a lopástól való félelem szerepel. Az ijedtség ellenére mégis nagyon kevesen rendelkeznek casco biztosítással, ennek oka, hogy ez a szolgáltatás még mindig sokak számára drága: a piacon most tapasztalható évi átlagosan 70-90 ezer forintos díj igen megterhelő. Valószínű, hogy az alacsony kötelező díjak mellett több társaság extra kedvezményekkel és akciókkal próbálja majd az ügyfeleket casco váltásra is ösztönözni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Szlovákiában is megkezdi működését a Genertel

Háromévnyi sikeres működés után a legnagyobb magyar direkt biztosító, a Genertel.hu, Szlovákiában is megkezdi működését. Ősztől már a szlovák autósok is megköthetik kötelező gépjármű-felelősségbiztosításukat olyan biztosítónál, ahol az ügyintézés kizárólag telefonon és interneten bonyolítható le. A Genertel.sk az első direktbiztosító Szlovákiában, amely a Genertel.hu önállóan működő fióktelepe, független szlovákiai vezetéssel.

Címkék:
KGFB,