Újít a PSZÁF: elektronikus űrlap a fogyasztóvédelmi beadványokhoz

Pénzcentrum2010. október 14. 12:02

2010. október 12-től a lakossági ügyfelek a kormányzati portál Ügyfélkapuján keresztül is benyújthatják elektronikus űrlap formátumban fogyasztóvédelmi beadványaikat a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez, egy új felügyeleti fejlesztésnek köszönhetően - tájékoztatta lapunkat a PSZÁF.

A Felügyelet honlapjáról bárki letöltheti az elektronikus űrlapot, amelyet ezután az elektronikus nyomtatványkitöltő program segítségével lehet kitölteni.

Ezt követően a dokumentumot az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező személyek feltölthetik a kormányzati portálra, ahonnét elektronikus úton jut el a Felügyelethez. Az ügyfelek beadványukra - ha másképpen nem igénylik - szintén elektronikus úton kapnak közvetlenül választ.

 

Ûrlap letöltése, program letöltése, kitöltés, regisztráció, feltöltés... A szándékot értékeljük, de ettől aztán semmi nem lesz egyszerűbb.

 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék: