Négy biztosítóra csapott le a felügyelet

MTI2010. augusztus 31. 15:32

Négy biztosító ellenőrzése során 13 határozatot hozott a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), ebből 3 kötelezéssel, míg 10 bírsággal zárult - a határozatok kedden jelentek meg a felügyelet honlapján.

Az Allianz Hungária Biztosítót egy határozatban - bírság nélkül - a panaszok ügyintézési határidőinek a betartására kötelezte a felügyelet, majd az ilyen határidők megsértéséért egy másik határozatban 100 ezer forint bírságot szabott ki. A biztosítási titok megsértése miatt 200 ezer, míg a nyilvántartási hiányosságok miatt újabb 100 ezer forint bírságot szabott ki a PSZÁF az Allianz Hungáriára.


Az Aegon Magyarország bírság nélküli kötelezést kapott a panaszkezelési határidők betartására, míg 100 ezer forint bírságot kell fizetnie az ügyfél tájékoztatási szabályok megsértése miatt.


Az Uniqa Biztosítóra két határozatban 100-100 ezer forint bírságot szabott ki a felügyelet a panaszkezelési határidők be nem tartása miatt.

A Groupama Garancia biztosító ellen 5 határozat született. Ebből egy volt bírságmentes a panaszkezelési határidők megsértése miatt. Ugyan ezért 3 határozat egyaránt 100-100 ezer forint bírságot tartalmazott, míg a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) szabályainak megsértése miatt 150 ezer forint bírságot kell fizetnie a biztosítónak.

Címkék: