Reagált a TIR Biztosító - Mi igaz a kivonulási tervekből?

Pénzcentrum2010. augusztus 13. 14:32

Ellentétben a tegnap megjelentetett hírekkel, nem tervezi a TIR Biztosító Egyesület a piacról történő kivonulását. A társaság a következő közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz.

"Egyesületünk 17 éve folyamatosan és eredményesen működik, és különböző termékekkel szolgálja ki tagjai biztosítási igényeit. Ezen időtartamon belül mintegy öt éven keresztül műveltük eredményesen a kötelező gépjármű felelősségbiztosítást. 2009. folyamán üzleti megfontolások alapján ezen állományunkat átruháztuk, azonban a korábban is művelt valamint azóta kifejlesztett termékeinkkel és szolgáltatásainkkal továbbra is állunk jelenlegi és leendő tagjaink rendelkezésére.

Megtettük a megfelelő pénzügyi intézkedéseket annak érdekében, hogy a 2009. év végén elfogadott és 2010. január 1-én hatályba lépett törvényi módosításokkal felemelt tőkekövetelményeknek megfeleljünk. Pénzügyi helyzetünk stabil, így semmi ok nincs arra, hogy a piacról való kivonulásunkat fontolgassuk.

Készen állunk arra is, hogy a PSZÁF által kívánatosnak tartott átalakulást a megfelelő törvényi háttér hatályba lépését követően végrehajtsuk, és akár új szervezeti formában, magasan képzett szakember gárdánkkal a tőlünk megszokott magas színvonalú szolgáltatással álljunk ügyfeleink rendelkezésére" - közölte a TIR Biztosító Egyesület.

Címkék: