Baj lehet a kgfb-díjcsökkentésből! Akadozni fog a kárrendezés?

Pénzcentrum2009. november 20. 05:40

A korábbinál hosszabb ügyintézést eredményezhet a díjcsökkentés Az idei kötelező kampány első közel 3 hetének tapasztalatai alapján a biztosítót váltó ügyfelek döntő többsége, mintegy 80 %-a a független alkuszokon keresztül köti meg új kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) szerződését. A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) szerint ugyanakkor a nem várt jelentős díjcsökkenés a jövő évtől problémákat is generálhat a piacon.

A szövetség várakozásai szerint lesznek olyan biztosítók, melyek a kieső díjbevételt már csak a kárrendezési szolgáltatások színvonalának csökkentésével tudják majd kompenzálni, ami a korábbinál nehézkesebb, a megszokottnál hosszabb ügyintézést is eredményezhet. Ezért az elkövetkező időszakban a szakmai tapasztalatuk és biztosítói kapcsolatrendszerük miatt az ügyfeleknek érdemes lesz még fokozottabban támaszkodniuk a biztosítási alkuszokra.

Az ügyfelek a teljes piaci kínálat megismerésén kívül többféle adminisztrációs segítséget is igényelnek. Ezért a biztosítói direkt csatornák tavalyinál markánsabb megjelenése nincs hatással az alkuszok népszerűségére.


Papp Lajos

"Az alkuszok a választást segítő tanácsadáson kívül az ügyfél megbízása alapján felmondják az előző szerződést, intézik az új szerződésre vonatkozó adminisztrációt, káresemény esetén pedig - az ügyfél ilyen irányú megbízása alapján - ügyféloldalon működnek közre a kárügyintézésben" - mondta el Papp Lajos, az FBAMSZ elnöke.

A végső hajrá a jövő hétre várható

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az év ezen időszakában természetesen magára a kötelező biztosítási kampányra koncentrál a sajtó és az ügyfelek is. Az idei kampányban a kötések listáját az eddigi tapasztalatok alapján nagy biztosítók vezetik. A képet ugyanakkor árnyalja, hogy van olyan társaság, ahol az újrakötések mértéke a szokásosnál is nagyobb méreteket ölthet. A várakozásokkal szemben ugyanis az idén 15-20 %-kal csökkentek az átlagdíjak. Míg tavaly 30 ezer forintért köthettek kötelező biztosítást az autósok, az idén 25 ezer forint az átlagos szerződési díj.

"Összességében a tavalyinál intenzívebb első hetek ellenére az utolsó héten várható a kötések 40 %-a, így a végeredmény az előzetesen nem várt 900 ezres határt is átlépheti, igaz, ezeknek a kötéseknek akár harmada is a saját biztosítónál való újrakötés lehet." - mondta el Papp Lajos.

Hány autós vesz részt a jövő évi kampányban

Címkék:
KGFB,