Problémák az árvízvédelemben

Pénzcentrum2009. október 20. 09:17

Több éve bizonytalanságban vannak a dolgozók amiatt, hogy mindeddig nem vezettek eddig eredményre az Árvízvédelmi és Belvízvédelmi Központi Szervezet Nonprofit Közhasznú Kft. ügyében a korábbi és jelenlegi tulajdonos közötti megbeszélések -írja a Magyar Nemzet.

Az Árvízvédelmi és Belvízvédelmi Központi Szervezet Nonprofit Közhasznú Kft-t 1996-ban az árvíz- és belvízvédekezés, a vízminőségi kárelhárítás feladatainak szervezésére hozták létre. A cég üzemelteti többek között a jégtörő hajókat is.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium -az egykori tulajdonos- kezdeményezésére 2007 márciusában kormányhatározat rendelkezett a nonprofit kft. végelszámolással történő megszüntetéséről. A megszüntetés azonban nem történt meg, mert 2008. január elsejétől a tulajdonosi jogok gyakorlója a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. lett.

Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter 2009 szeptemberében ígéretet tett arra, hogy a közhasznú feladatokhoz kapcsolódó eszközállományt és a dolgozókat áthelyezik a vízügyi igazgatóságokhoz, de, mint kiderült, csak a jégtörőhajók személyzetét, a többi munkavállalót nem.

Címkék: