Fix hozamú befektetési életbiztosítás az AXA-tól

Pénzcentrum2009. április 22. 12:15

"Több, mint 50 százalékos visszaesés tapasztalható az egyszeri díjas, befektetéshez kötött életbiztosítások piacán 2009 első negyedévében a tavalyi év azonos időszakához képest" - mondta el Kósa Zoltán, az AXA Biztosító Zrt. vezérigazgatója.

"A piac sokkal nagyobb mértékben gyengült, mint amennyivel az ügyfelek megtakarítható forrásainak összessége csökkent a válság következtében. A lakossági befektetők tanácstalanok, közelmúltbeli negatív befektetési tapasztalataik és nagyfokú kockázatkerülésük miatt figyelmük a fokozott biztonságot és kiszámíthatóságot kínáló termékek irányába fordul." Az ügyfelek megváltozott befektetési hajlandóságára válaszul az AXA Biztosító rögzített hozamú, befektetési életbiztosítást indított útjára HozamStaféta néven.

A HozamStaféta befektetési lehetőségek széles köre mellett két fix hozamú, zárt végű befektetési eszközalapot is kínál, így a jelenlegi bizonytalan pénzügyi környezetben is jó lehetőséget és alternatívát nyújt a ma igencsak kockázatkerülő befektetőknek.

A fix hozamú (rögzített lejárati árfolyammal rendelkező) eszközalapok segítségével az ügyfelek két és fél évre 26, illetve 10 évre akár 76 százalékos fix hasznot is elérhetnek. Ugyanakkor a biztosítási szerződés határozatlan tartamra szól, így a fix hozamú eszközalapok lejártával nem szűnik meg, s így ez a fajta befektetési gyakorlat tovább is folytatható, akár újabb, fix hozamú eszközalapok választása révén sorozattá is alakítható.

A rögzített lejárati árfolyammal rendelkező eszközalapok eredményét 13 olyan eltérő kockázati- és hozamszintet képviselő eszközalap egészíti ki, amelyeket - az elmúlt évben is kiemelkedő nyugdíjpénztári hozamokat elért - AXA Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. munkatársai kezelnek. Mivel a HozamStaféta kockázati életbiztosítási elemet is tartalmaz, hosszú távon versenyképes a biztos hozamot ígérő hazai állampapírokkal szemben is.

A HozamStafétával az AXA a biztonság mellett a rugalmasságra is törekszik, segítségével az évek során folyamatosan módosítható az ügyfél befektetési portfoliója, mindig az aktuális piaci viszonyok által meghatározott hozamlehetőségek figyelembevételével.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Bár a banki kamatok és a kötvényhozamok a jövőben valószínűleg csökkenni fognak, a HozamStaféta fix lejárati árfolyamú alapjait választó ügyfelek 2011-ig vagy akár 2019-ig előre rögzíthetik a magas kötvényhozamokat, ezzel meghosszabbíthatják maguknak a jelenleg akciós bankbetétek által rövid távra kínált magas hozamszint időszakát.

A HozamStaféta ügyfelei szerződésük tartama alatt bármikor újabb befizetésekkel növelhetik befektetéseik, megtakarításaik értékét, de akár tőkét is szabadon kivonhatnak a szerződésből. A biztosítás határozatlan tartamra szól, tehát bármikor lezárható vagy visszavásárolható.

Címkék: