Megtizedelődnek a biztosítási ügynökök!

Világgazdaság2009. február 16. 09:45

Több ezer ügynököt törölt csak idén regiszteréből a pénzügyi felügyelet, és további ezer törlése a napokban várható, ha nem igazolják szakképesítésüket.

A PSZÁF 2004 decemberében indított regiszterében tavaly novemberben 42 ezren szerepeltek, közülük több mint 20 ezer nem rendelkezett akkor a szükséges végzettséggel, sőt, 99 százalékuknak semmilyen végzettségük nem volt.

Ötödüknek tavaly decemberben járt le a határideje arra, hogy képesítést szerezzen, legyen az diploma, OKJ-s szakképesítés, vagy hatósági vizsga. Közülük azok, akik nem szerezték meg a papírt, többé nem végezhetnek biztosításközvetítői tevékenységet.

Július óta már nem is regisztrálhat olyan, akinek nincs meg a szükséges végzettsége, de a biztosítók is megerősítették, hogy már ők sem vesznek fel alulkvalifikált ügynököt.

Az Allianz közel kétezer közvetítővel dolgozik, és központilag szervez nekik tanfolyamokat, vagyis hivatalos felnőttképző intézetté vált, hatósági vizsgáztatást is végez.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az Uniqa ezerfős hálózatából 110-en nem rendelkeznek törvény által előírt végzettséggel. Az Union Biztosító pedig az elsők között teremtette meg az OKJ-s képzés kereteit ügynökei számára, és szintén működtet hatósági képzést is.

Címkék: