Erős vetélytársat kapnak a kínai elektromos autók: vajon sikerül őket letaszítani a trónról?

Pénzcentrum2024. április 16. 17:12

A Honda bejelentette, hogy 2027-ig hat új generációs elektromos járműmodellt kíván piacra dobni Kínában Ye márkanév alatt, és további tíz Honda márkájú EV-t tervez bemutatni, azzal a céllal, hogy 2035-re az összes kínai eladása elektromos jármű legyen - írta a Reuters.

A Honda, amely Japán második legnagyobb autógyártója, nemrég bejelentette, hogy 2027-ig hat új generációs elektromos járművet (EV) fog piacra dobni Kínában Ye márkanév alatt. Ezen felül a cég azt is tervezi, hogy 2027-ig további tíz Honda márkájú EV-modellt vezet be a kínai piacon. Céljuk, hogy 2035-re az összes kínai autóeladásuk elektromos jármű legyen.

Ez a lépés része annak a törekvésnek, hogy felzárkózzanak európai és amerikai versenytársaikhoz, mint például a General Motors és a Volkswagen, akik már jelentős előrelépéseket tettek az elektromos járművek eladásának növelésében. A Honda viszont eddig elmaradt riválisaitól az EV-piac felfuttatásában.

A Honda folyamatosan harcol a kínai EV-gyártókkal és a Nissan Motorral való versennyel. Ennek eredményeként múlt hónapban bejelentették, hogy fontolgatják egy partnerség létrehozását kulcsfontosságú alkatrészek és szoftverek megosztása érdekében.

A vállalat januárban mutatta be "Honda 0 Series" EV-ket és két koncepciómodellt a Las Vegas-i CES kiállításon, és a cég ezzel is alátámasztotta elkötelezettségét az elektromos járművek fejlesztése iránt.

Címkék:
cég, kínai, elektromos autó, elektromos, jármű, honda, elektromos jármű, elektromos autó hírek, elektromobilitás,