Brutális parkolási díjakat robbantott a Lidl: 15 ezret fizethetnek a lassan vásároló autósok

Pénzcentrum2024. április 8. 10:40

Olvasónkat arról értesítette a Lidl, hogy változnak a parkolási díjak egyik budapesti üzletüknél. Az első óra ingyenes lesz, de a második óra már 1500 forintba kerül, a harmadik órától pedig 15 ezer forintos napidíjat szednek.  

A boltlánc által a Lidl Plusz alkalmazáson kersztül küldött tájékoztatás szerint a változás a Csalogány utcai üzletet érinti a fővárosban. 

A Lidl üzleteiben többnyire ingyenes a parkolás, azonban bolt üzlet esetében eddig is kellett fizetni a második megkezdett óra után. A Pénzcentrummal a Lidl korábban azt közölte, hogy ezeknél az áruházaknál a fizetőrendszer bevezetésének oka, hogy a parkolókban hagyott, nem vásárlási céllal érkező gépjárművek megnehezítik az áruházba érkező vásárlók számára a parkolást.

Fizetős a parkolás a második órától budapesten a XIV. kerületi Mogyoródi út 23–29., a XV. kerületi Erdőkerülő u. 26., a VIII. kerületi Hungária krt. 26., a VIII. kerületi Teleki tér 1., és a III. kerületi Huszti út 20. szám alatt található boltoknál, illetve vidéken az érdi Diósdi u. 2–4., a ceglédi Törteli út 2., a kecskeméti Izsáki út 2., a pécsi Siklósi út 52/A és Lázár Vilmos u. 10., a szegedi Makkosházi krt. 21. és a váci Naszály utca 20. szám alatt található Lidl üzleteknél.

Ezen üzletek esetében a parkoló használata az első órában ingyenes, a második órában 1500 forint, majd a két órát meghaladó parkolás esetén az üzlet napi zárásáig 2500 forint díjat kell fizetni.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A friss tájékoztatás szerint azonban a Csalogány utcai üzlet esetében 15 ezer forintos napidíj bevezetésére kerül sor a harmadik megkezdett óra után.

Címkék:
vásárlás, autó, ingyenes, parkolás, bolt, lidl, üzlet, tájékoztatás, parkoló,