Kipukkadni látszik a BYD-lufi? Súlyos híreket közölt a kínai autóóriás

Pénzcentrum2024. április 2. 13:13

A BYD 43%-os eladáscsökkenést jelentett a 2024-es első negyedévben az előző negyedévhez képest, így lehetséges, hogy a Tesla visszaszerzi a világ legnagyobb elektromosautó-értékesítőjének címét - írta a Reuters.

A BYD, amely Kína vezető elektromos járműgyártója, jelentős eladási visszaesést jelentett a 2024-es év első negyedévében. Az eladások 43%-kal estek vissza a 2023-as negyedik negyedévhez képest, amely időszakban a cég rekordszámú, 526 409 elektromos járművet adott el. Ez a csökkenés arra utalhat, hogy a Tesla ismét átveheti a világ legnagyobb elektromos jármű-értékesítőjének címét a BYD-től.

A sencseni tőzsdei bejelentés szerint a BYD az idei első negyedévben összesen 300 114 elektromos járművet értékesített. Ez bár 13,4%-kal több az egy évvel korábbinál, jelentős csökkenést mutat az előző három hónaphoz képest. Elemzők előrejelzése szerint a Tesla várhatóan 458 500 járművet értékesített ugyanebben az időszakban.

A Tesla és a BYD közötti verseny kiéleződik, különösen figyelembe véve, hogy mindkét vállalat számít a kínai piac lassulására. Márciusban a BYD összesen 302 459 járművet adott el (nem csak e-autót), ami jelentős növekedés az egy évvel korábbihoz képest és csaknem megközelíti a decemberi havi csúcsot. A tisztán elektromos modellek és plug-in hibridek eladásai is emelkedtek márciusban.

Válaszul a Tesla által indított árháborúra, a BYD február óta csökkentette árait legújabb modelljeinél. A vállalat ambiciózus értékesítési célt tűzött ki maga elé 2024-re: törekszik arra, hogy elérje az előző évhez képest 20%-os növekedést.

Címkék:
autó, elektromos autó, tesla, kína, elektromos, autóeladás, elektromos jármű, elektromobilitás, BYD,