Már húsvét előtt indulnak a gigafelújítások: rengeteg autópálya-lezárás lesz országszerte, itt a tételes lista

Pénzcentrum/MTI2024. március 24. 11:03

Jövő héten az M3-as autópályán is elkezdődnek a munkálatok, amelyek országszerte 14 helyszínen zajlanak. Emellett az M7-esen a burkolati jeleket festik újra.

Az M7-es autópálya felújítását követően a jövő héten az M3-as autópályán is elkezdődnek a munkálatok, amelyek országszerte 14 helyszínen zajlanak majd, így az érintett útszakaszokon a közlekedőknek hosszabb menetidővel kell számolniuk – közölte a Magyar Koncessziós és Infrastruktúra Zrt. (MKIF).

Az MKIF tájékoztatása szerint március 25-31. között országszerte 14 helyszínen indítanak munkálatokat. A felújítások egyes esetekben csomópontok lezárásával is járhatnak.

Az alábbi táblázat szerint lesznek munkálatok:

Emellett a burkolati jelek újrafestése miatt forgalomkorlátozás lesz az M1-M7-es autópálya Budapest felé vezető, közös szakaszán március 26-27-én, kedden és szerdán - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A csúcsidőszakon kívül - várhatóan 10-től 15 óráig - a 7-es és a 12-es kilométerszelvény között zajló munkálatok idejére váltakozva zárják majd le az érintett sávokat. Időszakosan várhatóan egy sávon haladhat csak a forgalom. A munkálatokra és a sebességkorlátozásra előjelző és változtatható jelzésképű táblákon hívják fel a közlekedők figyelmét.

Címkék:
autó, felújítás, autópálya, m7, karbantartás, lezárás, m3, munkálatok, autópálya építés, magyar közút,