Hatalmas elektromos kombival támad a Volkswagen: ez lehet az új sláger Magyarországon is?

Pénzcentrum2024. március 12. 10:44

A Volkswagen új ID.7 Tourer modelljének előértékesítésével bővíti kínálatát, bemutatva ezzel az első teljesen elektromos kombiját, amely tágas belső teret, 607 km-es hatótávolságot ígér, valamint bőséges alapfelszereltséget. Az új modell indulóára Németországban 54 795 euró, azaz 21,6 millió forint - közölte a Volkswagen.

Megkezdődött a Volkswagen ID.7 Tourer előértékesítése. Ez az autó a márka első teljesen elektromos kombija, amely üzleti és szabadidős célokra egyaránt alkalmas. Az új modell Németországban 54 795 eurós indulóáron elérhető, ami átváltva kicsit több mint 21,6 millió forint.

Az ID.7 Tourer Pro változata 210 kW (286 LE) teljesítményű elektromos motorral és 77 kWh-s akkumulátorral rendelkezik, ami akár 607 km-es hatótávolságot is elérhet a WLTP szerint. A modell maximális sebessége elérheti a 180 km/órát, és egyenáramú gyorstöltőn körülbelül 28 perc alatt tölthető fel az akkumulátor 10%-ról 80%-ra. A pakolhatósággal nincs probléma, az új elektromos kombi az üléseket lehajtva összesen 1714 literes rakodókapacitást biztosít.

Az alapfelszereltségben benne van a kétzónás automata légkondicionálás, érintőképernyős infotainment rendszer, Apple CarPlay és Android Auto támogatás. Emellett az asszisztens rendszereket is megkapjuk az alapárban: ilyen például adaptív sebességtartó automatika és sávtartó rendszer, amelyek növelik a vezetés biztonságát és kényelmét.

Címkék:
autó, elektromos autó, volkswagen, autóvásárlás, újautó, elektromos jármű, elektromobilitás,