Perre megy a BMW ellen a magyar autós: kiégett a kocsija, többmilliós a kár

Pénzcentrum2024. február 12. 09:44

Balaton irányából Budapest felé utazott egy magyar férfi családjával közel négy évvel ezelőtt, amikor megálltak tankolni egy benzinkúton. Ekkor az autó motorja váratlanul leállt, majd felvillantak a hibajelzések, és füstölni kezdett a kocsi- emlékszik vissza a Blikk. 

Négy évvel ezelőtt a Balaton irányából Budapest felé utazott egy magyar férfi családjával, amikor megálltak tankolni egy benzinkúton. Az autó motorja váratlanul leállt, majd felvillantak a hibajelzések, és füstölni kezdett a kocsi.

Nagy lángoszlop lövellt ki a motortérből, de szerencsére még időben ki tudtunk szállni. A kúton dolgozó férfi tucatnyi tűzoltókészüléket használt el, végül a tűzoltóknak sikerült megfékezni a lángokat, de addigra már a fél kocsi megsemmisült

– magyarázta a lapnak István, hogy mi történt. 2019-ben már járt szervizben az autójával az autó tulajdonosa, mert akkoriban olvasott arról, hogy több olyan kocsi is kiégett, amelyek motorjainak megegyezett a sorozatszáma az ő gépjárművével. Végül a férfi kapott egy hivatalos levelet a gyártótól, amiben felhívták a problémára a figyelmet, és kérték, vigye vissza a járművét, hogy kicseréljék az alkatrészt.

A férfi nemrég úgy döntött: pert indít a BMW Németországgal szemben. István jogi képviselője elmondta, hogy a szakemberek egyértelműen megerősítették a BMW által levélben kiküldött problémát, ami miatt az ügyfelem korábban bevitte a kocsiját átvizsgálásra – magyarázta a Blikknek dr. Gulyás Krisztián. Majd  hozzátette , hogy hét és félmillió forintos igényt terjesztettek elő a bíróságon. A BMW Németországot is megkeresték az ügyben, a válaszukat közölni fogják.

Címkék:
autó, Balaton, Budapest, per, tűz, férfi, bmw, kocsi, autóbaleset, kigyulladt autó,