Nagy változás a Mol benzinkútjain: rengeteg töltőállomás zár be áprilisig, ez lesz a helyükön

Világgazdaság2024. január 17. 09:20

Országszerte 63 helyszínen veszi át a benzinkutakat az Orlen a Moltól, ezért tapasztalhatták az autósók, hogy több korábban MOL kutat pirosra festettek át. Elsőként az M1-es bevezetőjén történt meg a csere - írja a VG. A MOL közzétette az érintett kutak listáját és a dátumokat, amikre érdemes lesz figyelni a következő hónapokban.

Az elmúlt hetekben országszerte több Mol benzinkúton is felújítási munkálatok zajlottak, és az eddig zöldbe burkolozó töltőállomásokat az Orlenre jellemző piros-fehérre festették át - írja a lap. A folyamat hátterében a Mol és a Grupa Lotos SA-val, valamint a PKN Orlennel kötött megállapodása áll, amely révén a Mol-csoport hálózata több, mint 410 LOTOS Paliwa töltőállomással bővült Lengyelországban. Ugyanakkor az akvizíciós megállapodás részeként 64 magyarországi töltőállomást átadtak az Orlen részére.

Nekünk a mai nem csak egy átlagos kedd, ugyanis alig 24 órája vettük át az első új töltőállomásunkat! Ezzel megkezdődött hálózatunk bővítése, összesen 63 új helyszínre érkezünk meg hamarosan. Jelenleg is folynak a munkálatok, hogy a hétvégén már a legújabb ORLEN kúton tankolhassatok!

– írta ki január 9-én az Orlen Magyarország a közösségi média felületén, ahová folyamatosan posztolják az újabb képeket a megújult töltőállomásokról. Az átadás 2024. január 8-tól kezdődően fokozatosan történik, és várhatóan 2024. április végére fejeződik be, közben több kút is bezárhat egy időre a felújítás, átalakítás miatt. Az érintett állomások listája a dátumokkal itt található!

Címkék:
autó, benzin, benzinkút, felújítás, üzemanyag, mol, változás, tankolás, töltőállomás, január, megállapodás, benzinkutak,