Drasztikus változás élesedik a Mol Limonál: rengeteg magyart zárnak ki a szolgáltatásból

Pénzcentrum2024. január 16. 22:35

Változásra készülhetnek a Mol Limo felhasználói jövő hétfőtől, a cég ugyanis szigorít a felhasználási feltételein. A jövőben csak minimum 20 éves kortól vezethetők a flotta autói, a kisállatok szállítását pedig szigorúan büntetik majd. Emellett a flotta összetétele is változni fog.

Komoly szigorításra szánta el magát a Mol az általuk forgalmazott és menedzselt Limókkal kapcsolatban, jövő hétfőtől ugyanis több ponton is módosulnak a felhasználási feltételek. Az új szerződési feltételek értelmében a jövőben csak a 20. életévüket már betöltött, legalább 1 éves gépjárművezetői engedéllyel rendelkező személyek regisztrálhatnak a rendszerbe. Ez a szabály csak az újonnan regisztrálókra vonatkozik.

Emellett a kisállatot szállítani tervezők is komoly változásra készülhetnek: hétfőtől súlyosan büntetik azt, aki kisállattal veszi igénybe a járművet. Ezért 30 ezer forint bírság jár majd.

Végül további újdonság az is, hogy bővül a Mol Limo flottája, mégpedig Suzuki Vitarákkal, amelyek a Toyota Yarisokkal és az Opel Astrákkal azonos díjkategóriába tartoznak majd. Ez hétfőtől azt jelenti, hogy az alkalmi felhasználók számára a "2 órás" csomag 5613 forintba kerül majd, pluszkilométerenként pedig 99 forintot kell fizetniük majd. A havidíjas sofőrök esetében pedig 4490 forintra és kilométerenként 79 forintra csökken ugyanez a költség.

Címkék:
közlekedés, autó, sofőr, jogosítvány, mol, változás, szabályok, limo, közlekedésbiztonság,