Súlyos lépésre kényszerül a Tesla: kéthetes kényszerleállás jön ebben a gyárában

Portfolio2024. január 12. 17:33

A Tesla január 29-től február 11-ig leállítja az autógyártást a Berlin melletti gyárában, mivel a Vörös-tengeren a hajók elleni támadások miatt nincs elég alkatrész az autók legyártásához - írja a Portfolio a Reuters nyomán.

A termelés részleges leállítása azt bizonyítja, hogy a Vörös-tengeren kialakult válság, amelyet az Irán által támogatott húszi fegyveresek robbantottak ki, akik a Hamász palesztin iszlamista csoporttal szolidaritást vállalva a Gázai övezetben Izrael ellen harcoló hajókra támadtak, Európa legnagyobb gazdaságát is elérte.

A Tesla az első vállalat, amely a zavar miatt a termelés leállítását jelentett be. Más vállalatoknál is fellépett már áruhiány, a Geely és az Ikea is a szállítások késésére figyelmeztetett.

A Vörös-tengeren zajló fegyveres konfliktusok és a Jóreménység-fokán keresztül Európa és Ázsia közötti szállítási útvonalak ezzel összefüggő eltolódása a grünheidei termelésre is hatással van. A lényegesen hosszabb szállítási idők hiányt okoznak az ellátási láncokban

- áll a Tesla közleményében.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Elemzők arra számítanak, hogy más autógyártók is megszenvedhetik a vörös-tengeri konfliktus következményeit. A Tesla versenytársainál is lehetnek problémák, de ők az elsők, akik emiatt a gyártásukat leállították.

A Tesla a közleményében azt írta, hogy a termelés február 12-én teljes egészében újraindul.

Címkék:
autó, tesla, autógyár, autógyártás, termelés, alkatrész, elon musk,