Nagy változás jön a McDonald’s parkolóiban: ennek rengeteg magyar autós fog örülni

Pénzcentrum2024. január 9. 14:04

Együttműködési megállapodást kötött Magyarország két meghatározó szolgáltatója, az elektromobilitásban úttörő MVM Mobiliti Kft. és a hazai McDonald’s éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. A megállapodás értelmében országszerte mindkét fél számára stratégiailag fontos helyszíneken bővül az elektromosautó-töltő hálózat.

Az MVM Mobiliti 2023 októberétől együttműködési megállapodás keretében a saját parkolóval rendelkező McDonald’s gyorséttermeknél megkezdte az elektromosautó-töltő berendezések létesítésének előkészületeit. A várhatóan jövő év végéig megvalósuló folyamat eredményeképpen valamennyi olyan étteremnél, ahol a szükséges villamosenergia-ellátás a hálózati szolgáltató részéről biztosított, egy-egy minimum 50 kW-os töltőberendezés, valamint helyszínenként két, táblával és felfestéssel kijelölt parkolóhely fogadja majd az odaérkező villanyautósokat. Az 50 kW-os töltőberendezéseken felül számos forgalmas helyszínen akár 150 kW-os töltőt telepítenek az együttműködés keretében.

A két cég között már korábban létrejött együttműködésnek köszönhetően az országban már öt McDonald’s étteremnél (Kisvárda, Ózd, Pápa, M7-es autópálya velencei kijárata, Zalaegerszeg) működnek MVM Mobiliti-töltőberendezések. A megvalósult telepítések tapasztalataira épülő, most megkötött hosszú távú megállapodással mindkét fél hozzájárul a hazai elektromobilitás további terjesztéséhez.

 

Címkék:
autó, változás, meki, gyorsétterem, mvm, kocsi, elektromos, parkoló, mcdonalds, töltőhálózat, mobiliti, töltő,