A károgókak lett igazuk? Ennyiért tankolhatnak a magyar autósok a következő a kutakon januárban

Pénzcentrum2024. január 5. 20:20

Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője nem számít brutális üzemanyagár emelkedésre idén, az olaj világpiaci ára ugyanis csökkenő tendenciát mutat - mondta el az RTL műsorában. A dízelesek mától például 10 forinttal olcsóbban tankolhatnak.

A szakember arról is beszélt, hogy a novemberben esedékes amerikai választás miatt a Biden-kormány tudatosan próbálja alacsonyan tartani az üzemanyagok és az olaj világpiaci árát ez pedig a magyar üzemanyagárakra is jó hatással van.

Nem vagyok pesszimista 2024-re. Nyilván nem 480 forintért tankolunk, de azok az előrejelzések, amik a 700 forintos átlagárakról szóltak, nagyon távol vannak

– mondta el Bujdos Eszter a Reggeliben. A szakértő arra számít, hogy a következő hónapokat 600 forint plusz, mínusz 20 forintos üzemanyagárral tudjuk tervezni.

A benzin átlagára jelenleg 562 forint, a gázolajé 589. A szakértő arról is beszélt, hogy melyik szomszédos országba éri meg kimenni tankolni és milyen világpiaci tényezők befolyásolhatják még az üzemanyagok árának alakulását.

Címkék:
autó, benzin, üzemanyag, gázolaj, tankolás, benzinár, usa, holtankoljak, amerikai választások,