Megszólalt Lázár János: tényleg jöhet a húzós dugódíj Budapesten?

Pénzcentrum2023. november 13. 09:31

Lázár János építési és beruházási miniszter szerint javítana Budapest helyzetén a dugódíj bevezetése. Ezzel szemben Karácsony Gergely főpolgármester úgy véli, dugódíjról csak akkor lehet szó, ha annak meglesznek a feltételei.

Jelenleg törvény tiltja a dugódíj bevezetését, jóllehet arról már évek óta folyik a vita – hangzott el az RTL Híradóban. Lázár János építési és beruházási miniszter korábban a Blikknek nyilatkozta azt, hogy a drágább belvárosi parkolás és autózás a tömegközlekedés felé tereli az embereket.

Karácsony Gergely főpolgármester 4 évvel ezelőtti választási programjában is szerepelt a dugódíj, ám a politikus szerint annak bevezetéséhez előbb meg kellene teremteni a szükséges feltételeket.

Az első lépés, amit szeretnék javasolni Lázár Jánosnak, hogy legyen ingyenes az M0-ás, hiszen ma nagyon sokan nem tudják elkerülni a várost, mert esetleg úgy érzik, hogy picit tudnak spórolni azzal, hogy ha nem a Megyeri hidat használják, hanem az Árpád hidat

– mondta Karácsony, hozzátéve, hogy szükség lenne a HÉV és a vasútvonalak fejlesztésére is, továbbá a P+R kapacitást is bővíteni kellene.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az elővárosi közlekedés kormányzati fejlesztése részben elkezdődött, a HÉV-hálózat felújításával kapcsolatban pedig azt mondta Lázár János az RTL-nek, hogy jövőre elkezdik – minden vonal felújításra kerül, illetve újabb járműveket is beszereznek majd.

Címkék:
hév, felújítás, Budapest, tömegközlekedés, dugódíj, m0, főváros, lázár jános, m0-s, karácsony gergely, m0-ás autópálya,