Egyre több magyar nem tud rendesen tankolni: csúnya forgalomcsökkenés a benzinkutakon

Pénzcentrum2023. október 4. 09:01

Az autósok többször tankolnak kevesebb pénzért, sok olyan vásárló van, aki napi párezer forintért tankol, csak annyit, amennyi az adott napra elegendő számára - mondta Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke.

A benzin átlagára jelenleg 647, míg a gázolajé 678 forint Magyarországon, az elmúlt időszakban folyamatosan emelkedtek az árak. Amennyiben nem lesz újabb kormányzati beavatkozás és a jövedéki adót is előzetesen tervezett mértékben emelik, január elsejétől 700 forint feletti árak jöhetnek.

Holoda Attila energetikai szakértő az ATV-ben kifejtette: egyes benzinkutak forgalma 25-30 százalékkal csökkent, mivel sokan már visszább vették az autóhasználatot. Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke szerint a szokások is változtak: az autósok többször tankolnak kevesebb pénzért, sok olyan vásárló van, aki napi párezer forintért tankol, csak annyit, amennyi az adott napra elegendő számára.

Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára a prémium üzemanyagok forgalmának visszaesésére mutatott rá. Ebben a szegmensben töredékére esett a forgalom a két-három évvel ezelőtti szintekhez képest.

Címkék:
autó, üzemanyag, infláció, tankolás, benzinár, autósok, üzemanyagár, benzinár emelkedés,