Nesze neked jogsiszerzés Magyarországon: ki látott már ilyet, durva változás élesedett

Totalcar2023. szeptember 8. 13:33

Augusztus 24. óta bonyolultabb a vezetésoktatás, ugyanis az oktatók új adminisztrációs kötelezettségeket kaptak a nyakukba – írja a totalcar.hu.  

Szeptembertől új adminisztrációs kötelezettséget vezetett be a Közlekedési Alkalmassági Vizsgaközpont Nonprofit Kft., ami kiváltotta az oktatók neheztelését. Az új szabály szerint a megtartandó órák minden adatát előre, elektronikusan le kell jelenteni: ki vezet, milyen rendszámú autót, pontosan mikor, házszámra pontosan mettől meddig. Az új előírás kimondott célja a visszaélések megszüntetése.

Szakmai körökben viszont komoly ellenérzéseket vált ki az új szabály, hiszen a vezetésoktatás erősen ki van téve a forgalomnak, az nem tervezhető órákkal előre, főleg nem percre pontosan. Az oktatók szerint eddig rugalmasan megoldhatták az órák szervezését, ám mostantól ez már lehetetlennek látszik.

A portálnak nyilatkozó Köves Szilárd oktató szerint nem ez a jó irány, ráadásul „érezhetően bűnözőként tekintenek rájuk”, mintha minden oktató lopna, csalna és hazudna. Szerinte az új szabályozással olyan dolgokat is ellenőrzés alá vontak, amiknek semmi közük nincsen az oktatás minőségéhez.

 
Címkék:
oktatás, jogosítvány, vezetés, autóvezetés,