Friss infók az idősek jogsihosszabbításáról: tényleg jön a szigorítás, erre kell készülni

Pénzcentrum2023. április 4. 08:34

Számos új szabályt vezetnének be Európa-szerte annak érdekében, hogy csökkenjen végre a balesetek száma.

Egy, már készülő EU-s módosítás szerint a közeli jövőben új szabályok vonatkozhatnak az idősebb sofőrökre. Ha valaki meg szeretné tartani érvényes jogosítványát 70 éves kora felett is, annak meg kell majd ismételnie némely teszteket. A módosítás célja az, hogy növeljék a biztonságot az utakon - írja az Infostart.

Most további részleteket is ismertetnek, a tervezetből, amely többek közt az idősek jogosítvány-hosszabbítására vonatkozik. A részleteikben még kidolgozás előtt álló tervezet szerint minden tagállamban kötelezővé tennék például a vezetési alkalmasság ellenőrzését, ami jelenleg nem mindenhol kötelező. A tagállamok önállóan dönthetnének arról, milyen módon és időközönként ellenőrzik a vezetési alkalmasságot.

Az idősek vezetési alkalmasságot mérő tesztjeiről, az ellentmondásokról és a jelenlegi helyzetről nemrég mi is írtunk, ezt a cikket itt olvashatod el újra:

Címkék:
autó, jogosítvány, idős, vezetéstechnika, változások, idősek, vezetés, idős kor, időskor, módosítás, közlekedési alkalmassági és vizsgaközpont, vezetéselmélet,