Megszólalt a Becsületesnepper: durván elszállt a használt autók ára, egyre kevesebbet vesznek

Pénzcentrum2023. január 11. 09:52

Egyre nagyobb a kereslet az elektromos autókra a használtautókpiacán is. Kroneraff István autókereskedő szerint szinten minden új autó ára nyolc számjegyű összegnél kezdődik ma Magyarországon. Az elektromos autóknál is nagy árrobbanás volt, ami még a használtpiacon is érzékelhető. Olyan mértékű drágulást már nem vár a használtautó-piacon, mint ami eddig volt, de szerinte olcsóbbak sem lesznek a kocsik.

Az új autó nyolc számjegyű összeg, szinte mindegyik. Tizen milliónál kezdődik és aztán huszon a vége. Vagy, ha Tesláról beszélgetünk, ott 60 - mondta Kroneraff István az RTL Reggeliben. A Becsületesnepper néven ismert autókereskedő szerint egyre nagyobb a kereslet a villanyautók iránt a használtautók piacán is.

Vannak olyan márkák, ahol a 2020 körüli elektromos használtautók drágábbak jelenleg, mint akkor voltak újonnan

- magyarázta, ráadásul a magyar piac a német autópiac által erősen befolyásolt, az euró ára pedig elszállt.

Tavaly 360 forint körül volt egy euró, ma 410, ezért is drágábbak a kocsik. Kifejtette, látszik a piacon, hogy kevesebb autót vesznek, különösen a drágább kocsik mennek nehezebben. A megtorpanás tavaly október óta tart.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Olyan mértékű drágulást már nem vár a használtautó-piacon, mint ami eddig volt, de szerinte olcsóbbak sem lesznek a kocsik.

Címkék:
autó, euró, európa, európai unió, kocsi, használtautó, autóvásárlás, autópiac, használtautó-piac,