Az egész országban leállt az eredetiségvizsgálat: nem tudni, meddig tarthat a fennakadás

Pénzcentrum2022. december 20. 11:18

Leállt a gépjárművek eredetiségvizsgálatához használt rendszer - értesült a Pénzcentrum. Ameddig el nem hárítják a hibát, nem lehet eredetvizsgát csináltatni. Bő 2,5 hetes leállás jön az államigazgatásban, így foghatja a fejét az, aki még az utolsó pillanatban szerette volna átiratni az autóját.

December 20-án, a reggeli óráktól országosan leállt a gépjárművek eredetiségvizsgálatához használt rendszer - értesült a Pénzcentrum. A központban nem tudták megmondani, mikorra állhat helyre a rendszer, ameddig meg nem javítják, addig nem lehet eredetvizsgát csináltatni.

Mivel most bő 2,5 hetes leállás jön az államigazgatásban, foghatja a fejét az, aki még az utolsó pillanatban szerette volna átiratni az autóját - ugyanis ez idő alatt a legtöbb kormányablak sem tart nyitva.

Az ügyben megkerestük a Belügyminisztériumot (BM), illetve az Építési és Közlekedési Minisztériumot, amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

Frissítés!

12 óra után pár perccel úgy értesültünk, hogy újraindult a rendszer, de így sem nyugodhat meg, aki autót írna át, hiszen nagy lett a torlódás a vizsgapontokon.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Frissítés 2.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium megerősítette, hogy valóban történt informatikai rendszerleállás, de ez csak az eredetiségvizsgálatot érintette, "amely tekintetében nem az Építési és Közlekedési Minisztérium az illetékes." A tárca információi szerint a gépjárművek műszaki vizsgáztatása folyamatosan zajlott és zajlik, informatikai problémáról nincs tudomásuk. 

Címkék:
autó, használt autó, leállás, rendszer, autóvásárlás, rendszerleállás, eredetiségvizsgálat,