Nagy Márton az üzemanyaghiányról: tényleg nehéz a kis kutaknak, de túl nagy pánikot keltenek

Pénzcentrum2022. november 30. 17:15

Hétfőn érkezett hír, hogy a MOL több benzinkútján üzemanyaghiány van, a Független Benzinkutak Szövetsége folyamatosan bővíti azoknak a kis kutaknak a listáját, amelyek nem kapnak üzemanyagot, kedden pedig összeült az Energia-veszélyhelyzeti Operatív Törzs is, valószínűleg az üzemanyag-ellátás gondjairól tárgyaltak. Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszter ezekre a problémákra reagált.

Az ársapka akkor tartható, ha rendesen működik a százhalombattai finomító és ha zavartalanul folyik az olaj a Barátság vezetéken. Mivel azonban előbbinél is vannak problémák és utóbbinál a harcok miatt időnként leállnak a fenntartó egységek, és ha ez a két tényező veszélyezteti az ellátást, akkor nehéz helyzetbe kerülünk nyilatkozta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter az Indexnek.

Az ellátásbiztonság mindennél fontosabb, és a legjobban a Mol látja a helyzetet, mondta azzal kapcsolatban, hogy meddig képesek ellátni Magyarországot nyersanyaggal. A stratégiai készletekhez az ársapka fenntartása miatt nem terveznek hozzányúlni. Nagy azt is elmondta, hogy tudják, hogy nehéz helyzetbe kerültek a kis kutak. Ugyanakkor bizonyos esetben azt gondolják, hogy túl nagy pánikot keltenek. Mint mondta, ezt a helyén kell kezelni, ez túlnyomja a helyzetet.

Megértem a helyzetüket, de nem ez a módja, hogy ezt kezeljük

- emelte ki a gazdaságfejlesztési miniszter.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

Címkék:
benzin, mol, minisztérium, miniszter, nagy márton, árstop, benzinárstop, független benzinkutak szövetsége, benzin ára, ársapka,