Komoly megszorítások a Volkswagen-gyárban: elszálltak a rezsiárak, lépni kellett

Pénzcentrum2022. szeptember 26. 10:14

Aggasztó a helyzet a fűtséi szezon előtt Európában, ugyanis az elszálló energiaárak és az orosz gázszállítás esetleges leállása miatt mindenhol igyekeznek visszafogni az energiafogyasztást. Most a Volkswagen tett bejelentést ezzel kapcsolatban: idén télen csak legfeljebb 16 fok lesz a gyártócsarnokokban, az irodákban pedig maximum 19 – írja az autoszektor.hu.

A közelgő energiaválság miatt az egyik legnagyobb német autógyártó, a Volkswagen is spórolási intézkedéseket jelentett be. Eszerint a wolfsburgi Volkswagennél hamarosan lekapcsoljál a lámpák egy részét, és ezzel együtt a fűtést is lejjebb csavarják. A cél a gáz- és áramellátás biztosítása az év következő hónapjaiban, ami miatt  szeptember 1-től megengedett a munkahelyi hőmérséklet csökkentése is. A főüzemben és a wolfsburgi irodákban a Volkswagen egy fokkal csökkentik a hőmérsékletet, így 16 fok lesz a gyártócsarnokokban, az irodákban pedig 19 fok .

Címkék:
fűtés, gáz, rezsi, áram, rezsicsökkentés, fűtési szezon, volkswagen, földgáz, energiaválság, energiakrízis, földgáz ára,