Durva árat fizethetnek az autósok itt a parkolásért: komoly változást jelentettek be

Pénzcentrum2022. szeptember 23. 10:27

A következő évtől a VIII. kerületben élő lakóknak is fizetniük kell majd a parkolásért.Az első autó után az A zónában 30 ezer forintot kell fizetni évente, a második gépjármű esetén viszont már 75 ezer forintot.

Januártól a VIII. kerületben élő lakóknak is fizetniük kell a helyi parkolásért – döntött a józsefvárosi képviselő-testület. A Színes Erzsébetváros bejegyzése alapján a lakossági parkolási engedélyek eddig 100 százalékos önkormányzati támogatást kaptak, de ez a kedvezmény lakásonként az első autó esetében 80 százalékra, a második autó esetében 50 százalékra csökken.

A megújult fővárosi parkolási zónákhoz alkalmazkodva Józsefvárosban a lakossági parkolási engedélyeket a kerületben lévő “A”, “B” és “C” zónák alapján határozzák meg. 

Első autó után

  • az A zónában évente 30 ezer forintot
  • a B zónában 24 ezer forintot
  • a C zónában 18 ezer forintot kell fizetni.

A második autó után

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

  • az A zónában 75 ezer forintot
  • a B zónában 60 ezer forintot
  • a C zónában pedig 45 ezer forintot kell fizetni évente.

A nagycsaládosok az első autójukra 90 százalékos, a második autóra 75 százalékos kedvezményt igényelhetnek, a kerületi nyugdíjasok pedig az első gépjárműre 90 százalékos támogatásra nyújthatják be igényüket. 

Címkék:
autó, Budapest, parkolás, főváros, fizetős parkolás, józsefváros,