Nagy bejelentést tett a Tesco: örülhetnek a magyar autósok, rengeteg boltnál nyílik ilyen töltőállomás

Pénzcentrum2022. szeptember 13. 15:28

Két hazai vállalat együttműködése kényelmes töltési lehetőséget biztosít az elektromos járművek (EV) tulajdonosainak vásárlás közben. A tervek szerint több mint 100 magyarországi helyszínen létesíthetnek új elektromos autó töltőpontokat 2025-ig.

A partnerségnek köszönhetően a Shell Recharge hálózata országos lefedettséget biztosít majd a Tesco áruházaknál - közölték. A partnerség támogatja a Shell azon célkitűzését, hogy 2050-re nettó nulla kibocsátású energiaipari vállalkozássá váljon. A Tesco a fenntarthatóság jegyében szintén vállalta, hogy 2035-re eléri a nettó zéró kibocsátást saját működésében, míg 2050-re az értéklánc egészében.

A partnerség első szakaszában a Tesco által telepített meglévő töltőpontok a Shell Recharge hálózat részévé válnak, a Shell pedig további töltőpontokat létesít, összesen több mint 100 Tesco helyszínen a következő három évben. Az áruházak parkolóiban várhatóan 22 kW-os és 50 kW-os gyorstöltő pontok kombinációját helyezik ki, amelyek lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy kényelmesen tölthessék fel elektromos járműveiket vásárlás közben. Minden töltőpontot 100%-ban megújuló villamos energiával látnak majd el.

Címkék:
autó, Tesco, shell, elektromos autó, töltőállomás, elektromos, áruházak, parkoló, töltőhálózat, elektromos jármű, elektromos töltőállomás, gyorstöltő,