Érik a meglepetés? Dobogón sincs a Suzuki Vitara, ezek most a magyarok kedvenc autói

Pénzcentrum2022. szeptember 1. 16:02

Olyan történt, amire jó ideje nem volt példa: a Suzuki Vitara még a dobogóra sem fért fel Magyarország kedvenc autóinak toplistáján. Sőt, a gyártó sem vezeti a 2022-es forgalomba helyezési rangsort. Egyedül az S-Cross tartja magát az élen, de úgy tűnik, hogy "a mi autónk" komoly kihívókra akadt. Összességében a magyar autópiac augusztusban valamivel jobban teljesített, mint tavaly, de a helyzet korántsem tűnik rózsásnak.

Augusztusban 9987 darab személyautó kapott magyar rendszámot,ami valamivel jobb, mint a tavaly augusztusi adat (9643 db) - idén először fordult elő, hogy jobbak a számok, mint az előző év azonos hónapjában. Viszont 2020 augusztusához képest 937 darabos, azaz 8,6 százalékos az elmaradás - derült ki a Datahouse friss adataiból, amelyeket a Pénzcentrumnak is megküldtek.

2022-ben eddig 76 349 autót helyeztek itthon forgalomba, ami 10,2 százalékkal marad el a tavaly ilyenkori számoktól. A 2020-as statisztikákhoz képest pedig csak azért 2,9 százalékos a különbség.

Loading...

Ám, ahogyan a fenti ábrán is látható, ez a párszáz autós különbség is arra volt elég, hogy ne ez legyen 2018 óta a legrosszabb augusztusi adat, "csak" a második leggyengébb 8. hónap.

Egyre jobban elhúz a Toyota

Ha ez így megy tovább,

év végén nem a Suzukit fogjuk megkoronázni Magyarország kedvenc autómárkájának, amire jópár éve nem volt példa!

Most az éves összesítést a Toyota vezeti 9473 forgalomba helyezéssel, a Suzuki pedig jócskán lemaradva, 7756 darabbal a második, és a Volkswagen (7090 db) is erősen kapaszkodik rá, szóval még az ezüstérem sem biztos.

Loading...

A top 5-ös listán negyedik a Ford, de csak kevéssel van mögötte az 5. KIA, úgyhogy év végére még jócskán átalakulhat a végeredmény, nem dőlt el semmi!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ez most a magyarok kedvenc autója

A modellek versenyében azért lehet némi öröme a Suzukinak, hiszen az Suzuki SX4 S-Cross kényelmesen vezeti a forgalomba helyezési rangsort (4470 db) a KIA Ceed előtt (2974),

de ami meglepő, hogy a korábbi évek abszolót kedvence, a Suzuki Vitara egyelőre a dobogóra sem állhat fel!

A Dacia Duster 5 darab forgalomba helyezéssel letaszította onnan.

Loading...

És a Toyota Corlla is veszélyes lehet még a magyarok egykori kedvenc autójára. A toplistát egyébként a Toyota abszolút uralja, 5 modellje is a legjobb 20-ban van, míg a Ford 3 autójával is képviselteti magát. Meglepő, de a legjobban teljesítő ezek közül a Tourneo (1372 db), ami vélhetőleg a nagycsaládos támogatás miatt is népszerű - hiszen rendelhető hétüléses kivitelben. A másik nagy hétüléses-kedvenc, a Dacia Jogger épphogy lecsúszott a top 20-ról, de abból is 934 állt már forgalomba az első nyolc hónapban.

Címlapkép: kia.com

Címkék:
autó, toplista, toyota, suzuki, ford, újautó, datahouse, forgalomba helyezés, suzuki vitara, hétüléses, suzuki magyarország,