Mindenki keresi ezeket a benzin-trükköző eszközöket: így győznék le a magyarok az árstop kivezetését

Pénzcentrum2022. augusztus 9. 09:45

Augusztus eleje óta csak magánszemélyek vehetnek kedvezményes árú üzemanyagot, az élelmes magyarok meg is találták a megoldást, ugyanis a jelek szerint ismét hódít benzinleszívás, az áttöltéshez használt termékek eladása legalábbis egy hazai webáruházban a többszörösére nőtt.

Megugrottak a webáruházakban a benzin áttöltéséhez használt termékek eladása, a jelek szerint ugyanis ismét hódít a benzinleszívás. Augusztus eleje óta csak magánszemélyek vehetnek kedvezményes árú üzemanyagot, azonban már a leszívás lehetőségét is szűkítik valamelyest az apadó üzemanyagkészletek miatt a kutakon elrendelt vásárlási szigorítások.

Fontos leszögezni, hogy a klasszikus, gumicsöves (olykor kerti slagos) vákuumos-leszívós megoldás nemcsak tűzveszélyes, de az egészségre is elég veszélyes: ha valaki véletlenül lenyeli a tankból leszívott benzint, számos kellemetlen tünetre számíthat, akár a szervei károsodását is kockáztatja, sőt nagyobb mennyiség esetén akár bele is halhat a mérgezésbe. Ugyanakkor ma már kényelmesebb megoldások is léteznek, például speciális benzinleszívó csövek, illetve elektromos benzinpumpák formájában.

Az rtl.hu az egyik hazai autóalkatrész-webáruházat, a Kauffert kérdezte meg arról, hogy tapasztaltak-e fokozott érdeklődést az üzemanyag leszívására, tárolására, mozgatására alkalmas eszközök iránt a benzinárstop augusztus eleji részleges kivezetése óta.

Az elmúlt nagyjából egy hétben a benzinleszívó csövek forgalmában mintegy 200 százalékos, a benzinkanna-eladásokban pedig 450 százalékos növekedést tapasztaltak, az elmúlt hónapok első hetében mérhető átlagos forgalomhoz képest

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

- írta a cég válaszában. Hozzátették, hogy ilyen rövid idő alatt egyelőre nem látható, hogy ez a trend így marad-e. Az viszont látszik, hogy a cég beszállítóinak készletei erősen fogynak, így az sem lehetetlen, hogy az egyéb kedvezőtlen tényezők miatt ezeknél a termékeknél is áremelkedés és/vagy készlethiány léphet fel a következő hetekben.

Címkék:
benzin, benzinkút, tankolás, benzinár, benzináremelés, benzinárstop,