Komoly változások jönnek a magyar jogosítványoknál: erről jobb, ha mindenki tud

Pénzcentrum2022. augusztus 5. 19:32

2023-tól már szimulátorokon is lehet vezetésórákat venni Magyarországon. Azt még nem tudni, pontosan hány órát lehet majd kiváltani ezzel. Változik a vezetésórák elszámolása is.

Egy augusztus elsején megjelent rendeletmódosítás szerint 2023-tól már szimulátorokon is lehet vezetésórákat venni Magyarországon. Az RTL Híradó riportjában megjegyzik, hogy azt még nem tudni, pontosan hány órát lehet majd kiváltani ezzel.

Köves Szilárd vezetésoktató arról beszélt, a szimulátor azért is jó, mert veszélyes szituációkatis lehet vele gyakorolni, amikkel a közlekedésben nemigen lehet találkozni. Ugyanakkor nem tudni, hogy hány iskola engedheti meg magának a 8-10 milliós eszközt, és ez mennyiben hat a jogosítvány árára.

Az oktató szerint az is pluszköltséggel járhat, hogy a módosítás szerint már a vezetés megkezdése előtt 2 órával pontosan rögzíteni kell majd, hogy a tanuló mikor kezdett vezetni, illetve mikor lett vége az órának - az órák ugyanis percalapúan lesznek elszámolva.

A Technológiai és Ipari Minisztérium szerint a szimulátor alkalmazása nem kötelező, csak választható, a fenntartása ugyanakkor jóval kedvezőbb, mint egy autóé. A részletek kidolgozása folyamatban van.

Címkék:
oktatás, jogosítvány, tanulás, tanuló, rendelet, kormányrendelet, autóvezetés,