A következő hetek kritikusak lesznek: üzemanyaghiány jöhet a magyar benzinkutakon

Pénzcentrum2022. augusztus 3. 11:32

Bár a magyar stratégiai készlet egy részének felszabadításával némileg pótolni lehet a hiányzó üzemanyagot, a szakértők mégis úgy gondolják, hogy kritikus lehet a következő 1-2 hét. A jóslatok szerint a Balatonnál esélytelen lesz üzemanyaghoz jutni.

Szombat dél óta a lakossági tulajdonban lévő, magyar rendszámú járműveket és mezőgazdasági gépeket, valamint a taxisokat leszámítva mindenki más piaci áron tud már csak tankolni. Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője beszélt az RTL Reggeli című műsorában, ahol nem festett le túlzottan kecsegtető jövőt az üzemanyaghiány kapcsán.

A szakértő szerint lehetetlen lesz a Balaton környékén tankolni, ráadásul nagyon sok kútnak ismét saját zsebből vagy hitelekből kell fedeznie a bér- és rezsiköltségeket, ami csak tovább ront a jelenlegi helyzeten. Ráadásul egyre közelebb lök minket a benzinhiányhoz is.

A következő egy-két hét kritikus lesz: ezekben a napokban a Balatonon szinte biztos, hogy nem lehet majd tankolni, a turisták miatt nagy az üzemanyaghiány, sokan Veszprémbe járnak be tankolni

– fogalmazott Bujdos Eszter, aki szerint mindenképpen kell valami megoldás a helyzetre.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Mol történetének eddigi legnagyobb karbantartása kezdődött el a napokban ugyanis, ami két hónapon keresztül fog tartani. Az így kieső mennyiséget a kormány úgy próbálja meg pótolni, hogy ez idő alatt a magyar stratégiai készletekből szabadít fel. A probléma viszont az, hogy ebből csak a nagyobb kutak fognak kapni, a kisebbek nem. Ezért a szakmán belül úgy gondolják, hogy az egyetlen megoldás az, ha kivezetnék az üzemanyag hatósági árát.

Címkék:
Balaton, benzin, üzemanyag, magyarország, tankolás, magyar, megoldás, hiány,