Egyre több magyar már csak ilyen abroncsot vesz az autójára: tényleg rengeteget spórolnak?

Pénzcentrum2022. április 19. 12:05

A személyautókra szánt abroncsok piacát a négyévszakos abroncsok iránti erőteljes kereslet vitte előre. Márciusban a növekedés üteme lelassult a növekvő bizonytalanság – elsősorban az orosz-ukrán konfliktus hatása miatt - derült ki az európai gyártók szövetségének adataiból.

Az Európai Gumiabroncs- és Gumigyártók Szövetsége (European Tyre and Rubber Manufacturers’ Association - ETRMA) a napokban tette közzé tagjainak 2022. első negyedéves gumiabroncs-eladási statisztikáit, amelyek a csereként vásárolt, tehát nem az autógyáraknak értékesített abroncsok adatait összesítik.

2022 első negyedévében – a mezőgazdasági szegmens kivételével, amelyet az erős szezonalítás befolyásol – erős növekedést mértek 2021 hasonló időszakához képest. A személyautókra szánt abroncsok piacát a négyévszakos abroncsok iránti erőteljes kereslet vitte előre.

De nem panaszkodhattak a teherautó-, busz-, motorkerékpár- és robogóabroncsok értékesítésével foglalkozó szakemberek sem, a nyilvánvaló gazdasági növekedésnek köszönhetően. Márciusban a növekedés üteme lelassult a növekvő bizonytalanság – elsősorban az orosz-ukrán konfliktus hatása miatt.

Reálisan kell gondolkodunk, és azt kell feltételeznünk, hogy a nyersanyag- és energiaellátás feszültségei valószínűleg hatással lesznek az értékesítési volumenekre az elkövetkező hónapokban

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

- nyilatkozta Fazilet Cinaralp, az ETRMA főtitkára, hozzátéve, hogy „mindannyian reméljük, hogy az elkövetkező hetekben segíteni tudjuk a konfliktus megoldását annak érdekében, hogy megállítsuk a háborút és helyreállítsuk a békét.”

Címkék:
gumiabroncs, ukrajna, oroszország, konfliktus, abroncs, ukrán, orosz, autógumi, abroncscsere, orosz-ukrán válság, orosz-ukrán krízis, orosz-ukrán háború,