100 ezer személyautót hív vissza a német gyártó: tűzveszélyesek a VW, Audi, Seat és Škoda modellek

Pénzcentrum2022. április 1. 10:45

Tűzveszély miatt globális szinten mintegy százezer autót kell visszahívnia a Volkswagen Csoportnak - írja az autopro.hu a Bild értesülése alapján. Az ügyben érintett az Audi, a Seat, a Cupra, a Volkswagen és a Škoda is, azaz a konszern személyautókkal foglalkozó legtöbb márkája.

A németországi lap értesülései szerint az érintett modellek esetében a motorburkolat nem megfelelő rögzítése forró alkatrészekkel való érintkezéshez vezethet, ami tüzet okozhat. Tudomásuk szerint Németországban tizenhat ilyen esetet már jelentettek. Így a Volkswagen Csoportnak több mint százezer járművet kell visszahívnia világszerte. A Bild szerint a visszahívás a Volkswagen Csoport több márkáját – a Volkswagent, az Audit, a Seatot és Škodát – érinti. 

A Volkswagen brandet sújtja leginkább a visszahívási kampány, világszerte 58.100 autójuknak kell műhelybe mennie. A Cupránál 30.467, a Škodánál 15.636 autó érintett. Az Audi és a Seat modelljei kevésbé vannak veszélyben, előbbi gyártó 6320, utóbbi mindössze 798 példányt kénytelen visszahívni. A visszahívásban 2020 és 2022 között gyártott autók érintettek, a járművek tulajdonosaival a gyártó közvetlenül veszi fel a kapcsolatot.

Ugyanakkor kétszer is a szervizekbe kell mennie a tulajdonosoknak: az első látogatás során az érintett alkatrészt eltávolítják, hogy megszüntessék a tűz lehetséges okát. Ez mindössze néhány percet vesz igénybe, a következő alkalommal a régi burkolatot egy stabilabb változatra cserélik. Ennek részletei még nem ismertek – írta a lap.

Címkék:
autó, visszahívás, volkswagen, gyártás, alkatrész, autók, személyautó, tűzveszély,