Elképesztően megdrágulnak a magyarok kedvenc autói: brutál áremelést lengettek be

Pénzcentrum2022. március 21. 10:31

Az autógyártók mostanság szinte egymás után emelik az áraikat, ez alól a hazai gyártóüzemmel rendelkező Suzuki sem kivétel, ugyanis az S-Cross és a Vitara is közel félmillió forinttal emelkedik majd.

Drágulnak a magyarok kedvenc autói, a Vitara és az S-Cross is félmillió forintos áremelkedésre számíthat. A Hvg információ szerint az áprilisi gyártástól kezdődően az S-Crossok ára egységesen 450 ezer forinttal emelkedik, a Vitarákért pedig ezután 430 ezer forinttal kell majd többet fizetni.

A legolcsóbb S-Cross ára így 6,09-ről 6,54 millió forintra nő, a legdrágább kivitelért pedig az eddigi 8,93 millió helyett már 9,38 millió forintot kell fizetni. A Vitara esetében a legkedvezőbb árú kivitel kevdezményes listaára 5,81-ről 6,24 millió forintra emelkedik, a legjobban felszerelt új öntöltő hibrid változatért pedig az eddigi 10 helyett 10,43 millió forintot fognak kérni.

Az áremelés a készleten lévő autókra nem vonatkozik, viszont az ilyen autók mostanság lényegében olyan ritkák, mint a fehér hollók. Az idei év első két hónapjában a nemrégiben ráncfelvarrt S-Cross volt a legnépszerűbb modell az új személyautók hazai piacán, melyet a Vitara követett a sorban. 2021-ben még fordított volt a helyzet, tavaly a Vitara uralta a piacot, az S-Cross pedig a képzeletbeli dobogó második fokára gurulhatott fel.

Címkék:
autó, magyarország, áremelés, suzuki, autópiac, suzuki vitara,