Benzinárstop: mennyiségi korlátozásokat vezettek be a Mol-kutakon

Pénzcentrum2022. március 2. 11:48

Rekordmértékben nőtt a kutak üzemanyag igénye, így korlátozásokat vezettek be a Mol-kutakon. Normál kutakon 100 literben maximalizálják az egyszeri vásárláskor engedélyezett tankolási mennyiséget, függetlenül attól, milyen fizetőeszközzel rendezik azt.

A Magyar Kormány üzemanyag árazásra vonatkozó rendeletének hatásaként rekordmértékben megnövekedtek a töltőállomási üzemanyag igények - írta a Mol egy a Telex által elcsípett levélben.

Az olajtársaság mennyiségi korlátozásokat vezet be a kútjain: normál kutakon bármely tankoláskor (személygépjármű, kisteherautó, tartály, kanna, hordó, stb.) 100 literben maximalizálják az egyszeri vásárláskor engedélyezett tankolási mennyiséget, függetlenül attól, milyen fizetőeszközzel rendezik azt.

A nagyteljesítményű kutaknál a maximalizált mennyiség nem haladhatja meg az alkalmankénti 500 litert, függetlenül attól, milyen fizetőeszközzel rendezik azt, ellenben korlátlanul vehet azonban üzemanyagot üzemanyagot nagyteljesítményű kutakról az, aki üzemanyagkártyával tankol.

Az intézkedés március 2-án 0:00-kor lépett életbe, nem tudni, meddig marad így.

Címkék:
üzemanyag, mol, korlátozás, üzemanyagár, üzemanyag árváltozás, üzemanyagárak, hatósági ár, árstop, ársapka,