Itt a követeléslista: ezt teszik a kormány elé a benzinkutasok

Pénzcentrum2022. február 21. 17:25

Áfacsökkentést és a jövedéki adó áfamentességét kérik a kormánytól a magánkutasok. Megalakult a Független Benzinkutak Szövetsége, amely a kisvállalkozókat képviseli, és már meg is fogalmazták követeléseiket. Mint elmondták, támogatják a kormány családpolitikáját, de nem a családok terhére, márpedig a bentinkutak 10 ezer családnak adnak megélhetést.

Ahogyan a magánbenzinkutak üzemeltetői már belengették, megalakult érdekvédelmi szervezetük, a Független Benzinkutak Szövetsége, melynek közgyűlése már el is fogadta azt a nyilatkozatot, amelyet a szövetség a kormány elé fog vinni a tárgyalásokon.

A Pénzcentrumhoz eljuttatott nyilatkozatot változtatás nélkül közöljük:

"Támogatjuk a kormány családpolitikáját, de nem a családok terhére. Az üzemanyag árstop 10 000 család megélhetését érinti.

Kérjük a hatósági ár törvényes képzését, ami biztosítja családi vállalkozásaink megélhetését. (1990.LXXXVII 8. § (1) törvény)

Javasoljuk a jövedéki adó áfa mentességét. (sic!)

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Javasoljuk az üzemanyagok áfájának 5%-ra való csökkentétést."

 

Címkék:
kormány, benzin, gázolaj, benzinár, benzinkutak, árstop, ársapka,