Őrült határidők: több mint másfél évet kell várni egy-egy új autóra Magyarországon

Pénzcentrum2022. február 16. 10:33

Elég húzós határidőkkel tud csak autót leszállítani a Volkswagen: egyes információk szerint a 8-as Golfra több mint másfél évet kell várni, de a Touran és a Passat esetében is legalább egy év a várakozási idő. Korábban a Porsche Hungária ügyvezetője a Pénzcentrumnak arról beszélt, 2023-ra normalizálódhat a helyzet a gyárakban.

Jelenleg több mint 84 hetet kell várni egy 8-as Golfra a hazai Volkswagen-kereskedésekben. A hvg.hu szerint aki most megrendeli a gyártó kompakt modelljét, annak jövő szeptemberben érkezhet meg az autója. A kombi Golf Variant R-Line esetében 74 hetes várakozást adnak meg a kereskedések, de a Touran esetében sem jobb a helyzet, arra 78 hetet kell várni.

Új Touareget 66 hetes, új Passat kombit pedig 52 hetes határidővel szállít most a Volkswagen, az elektromos ID.3 és ID.4 modellekre pedig 54, illetve 34 hetet kell várni a portál információi szerint - utóbbiakat már nem is találták meg a gyártó online konfigurátorában.

Február elején készítettünk interjút Németh Balázzsal, a Porsche Hungária ügyvezetője akkor arról beszélt, hogy a chiphiány hatalmas gondokat okoz a konszern márkáinál:

Sajnos a chiphiány miatt az ősz eleje óta kevesebb gyártást kaptunk, mint amennyit terveztünk. Az autóiparban kliséként említett normalitás a jelenlegi prognózisok alapján az idei év végére, de legkésőbb 2023-ra állhat vissza a Volkswagen-konszernnél

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

- mondta. Mint hozzátette, sok volumenmodellnél már csak 2023-ra tudnak átadásokkal számolni, viszont rengeteg olyan típus van, amelyekből most készleteket tudnak építeni és népszerűek.

Címkék:
autó, volkswagen, autógyár, gyártás, autópiac, újautó, chiphiány, volkswagen passat,