Tömeges benzinkút-bezárás jöhet? Itt a mennyiségi korlátozás, már a NAV is tájékoztat

Szánthó Péter2022. február 14. 19:51

Egyre több töltőállomáson korlátozzák az eladott üzemanyagmennyiséget, mert az üzemeltető rengeteg pénzt bukik minden eladott literen. A benzinkutak tömeges csődje annyira reális lehet, hogy már a NAV oldalán is megjelent egy tájékoztató arról, mit kell tennie annak a benzinkútnak, amelyik üzemszünetre akar menni.

Megjelent az adóhatóság weboldalán egy tájékoztató arról, mit kell tennie a benzinkutasoknak, ha fel akarják függeszteni a tevékenységüket: a "Tájékoztatás üzemanyagtöltő állomás üzemszünetének bejelentéséről" című aloldalon azt írják a többi között, hogy az adott töltőállomásnak legkésőbb 24 órával korábban jeleznie kell az üzemszünetet az adóhatóság felé.

Mint arról a Pénzcentrum is beszámolt, a héten már a benzin beszerzési ára is átlépheti a 480 forintos maximális kiskereskedelmi árat - amelyet három hónapra, májusig meghosszabbítottak. A dízelt egyébként már pár hete veszteséggel adják el a hazai töltőállomások.

Most az RTL Híradó talált is olyan benzinkutakat, ahol korlátozták a maximálisan tankolható mennyiséget:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Egy másik töltőállomás naponta 250 literben korlátozta az eladott mennyiséget hogy "3 hónap múlva" is fogadhassák az ügyfeleket. A holtankoljak.hu szerint eddig nagyjából 50 kút korlátozta a kiadható mennyiséget, de a portál szerint, ha folytatódik a drágulás, akkor több száz vállalkozó dönthet hasonlóan.

Címkék:
NAV, benzin, benzinkút, adóhatóság, gázolaj, benzinár, rtl, benzinkutak, tájékoztató, gázolaj árváltozás, hatósági ár, árstop, ársapka,