A spórolás áldozatául eshet az e-autós állami támogatás? Kérdéses lehet a 2022-es kiírás

Pénzcentrum2021. december 28. 09:44

Kérdésessé vált, hogy jövőre lesz-e elektromos autó vásárlásra igényelhető állami támogatás. Egy szakportál szerint ugyanis a pályázatok lebonyolítása átkerült a Magyar Motorsport és Zöld Mobilitás Fejlesztési Ügynökséghez, ám ennek a forrásait jelentősen csökkentik 2022-ben.

Meglepő hírekkel szolgáltak a karácsony előtti napokban megjelent Magyar Közlönyök a Villanyautosok.hu szakportál szerint. Sokak várakozásával ellentétben ugyanis, miközben gazdát cserélt az elektromos autók pályáztatását kezelő állami szervezet, az új cég forrásait jelentősen csökkentik 2022-ben.  

December elején derült ki, hogy a villanyautós állami támogatást eddig lebonyolító Iparfejlesztési Közalapítványtól (IFKA) a pályázatok kezelése átkerült a HUMDA (Magyar Motorsport és Zöld Mobilitás Fejlesztési Ügynökség) hatáskörébe.

Magyar Közlöny 2021. december 22-én megjelent 237. számában közzétettek szerint ugyanakkor a HUMDA Zrt-től 15,75 milliárd forintot elvontak, amely a 2022-es évi költségvetésben rögzített tulajdonosi támogatásának teljes összege. Az állam által biztosított forrás nélkül viszont nagyon nehéz lesz támogatási programot finanszírozni a portál szerint.

Címkék:
autó, elektromos autó, költségvetés, állami támogatás, ifka, közlöny, elektromos autó állami támogatás,