Riadót fújt a MOL: komoly műszaki problémákat hozhat az AdBlue-pánik

Pénzcentrum2021. október 29. 14:57

A MOL-nak van elég AdBlue-ja ahhoz, hogy kiszolgálja a normál fogyasztói igényeket, sőt, szeptember óta 20%-kal többet kap a gyártóktól. Ha a fogyasztók csak a szükséges mennyiséget vásárolják meg, akkor rövid időn belül helyreáll a piac és mindenkinek jut majd a termékből. A pánikfelvásárlásnak a készlethiány mellett további káros hatásai is lehetnek: az AdBlue romlandó, a rossz minőségű, lejárt szavatosságú adalékanyag pedig költséges javítással járó műszaki problémákat okozhat a járművekben - közölte a társaság.

AdBlue-t személygépjárművek esetén jellemzően 10 ezer kilométerenként, nehézteher-gépjárművek esetén pedig 5 ezer kilométerenként érdemes utántölteni. A MOL-hoz, mint forgalmazóhoz továbbra is annyi AdBlue érkezik a gyártóktól, amellyel normál kereslet esetén biztosítani tudja az autósok zavartalan ellátását.

Sőt, szeptember óta a szokásos időszakra vetített mennyiségnél 20%-kal többet is kapott. A készlethiányt tehát a sajtóhírek nyomán kialakult pánikhangulat és a 10-20-szorosára nőtt lakossági kereslet okozza: a tömeges, részben nyerészkedési célú felvásárlás felborította a magyar piacot

- írták.

A MOL figyelmeztet: a pánikfelvásárlás és a készletezés azért is veszélyes, mert az AdBlue romlandó! 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Éppen ezért a MOL továbbra is minden fogyasztót arra kér: csak megbízható forrásból és valóban szükséges mennyiséget vásároljanak a termékből, hogy rövid időn belül elegendő AdBlue lehessen a kutakon, a hét minden napján.

Címkék:
autó, dízel, üzemanyag, mol, felvásárlás, pánikvásárlás, adblue,