Befagyasztják a benzinárakat Magyarországon? Itt a kormány válasza!

Pénzcentrum2021. október 21. 11:01

Gulyás Gergely a mai Kormányinfón beszélt többek között az energiaárakról, a benzinárról, de arról is, hogy a 23-i nagygyűléseken nem lesznek korlátozások.

Gulyás Gergely a mai Kormányinfón először arról beszélt, hogy az elmúlt hónapokban drámaian megnőttek az energiaárak. Ennek szerinte több oka van, de a legfőbb, a kormány álláspontja szerint, hogy az Európai Bizottság átgondolatlan energiapolitikát folytat. Ahogy fogalmazott, „ez nyílt támadás a rezsicsökkentés ellen”.

Gulyás Gergely beszélt a rekordmagas benzinárakról is. Kérdezték tőle, hogy például Horvátországban befagyasztják egy szintnél az árakat, ilyesmire készül-e a magyar kormány? Gulyás azt válaszolta, hogy a kormány korábban alkalmazott ilyen lépést a jövedéki adó tekintetében, a kőolaj árának emelkedésével párhuzamosan csökken a jövedéki adó. De mint mondta, a magyar árak még így is a legolcsóbbak Európában. Jelenleg a kormány nem tervez egyéb intézkedést – mondta.

A miniszter beszélt arról is, hogy a magyarok ha akarnak, bárhol viselhetnek maszkot, de ezt jelenleg a kormány nem írja elő, ilyen döntés nem született. Mint mondta, az október 23-i nagygyűléseken sem lesz semmilyen korlátozás.

Címkék:
kormány, benzin, árak, benzinár, kormányinfo, gulyás gergely, benzinár emelkedés, benzináremelés,