Vonattal utazók, figyelem: fontos változást jelentett be a MÁV

Pénzcentrum2019. december 6. 21:00

Csökkentett sebességgel közlekednek a vonatok a Budapest-Hatvan vonalon, a Rákos-Hatvan vonalon jelentős újításokkal találkozhatnak az utasok.

A Budapest-Hatvan vasútvonal rekonstrukciója újabb üteméhez érkezett, a vonatok 2019. december 8-tól Pécel és Aszód között ismét közlekednek. A vonatok a beruházás teljes elkészültéig csak csökkentett sebességgel fognak közlekedni, illetve a vasútvonal állomásait és megállóhelyeit egyelőre ideiglenes megoldásokkal adják vissza az utazóközönség számára - írja közleményében a MÁV.

A Rákos-Hatvan vonalszakasz valamennyi állomásán és megállóhelyén a megszokotthoz képest jelentősen megváltozott a vágányok, peronok elhelyezkedése, valamint az azokhoz vezető közlekedési útvonalak és létesítmények fekvése, megközelíthetősége. Néhány állomáson már megnyitják a gyalogos aluljárókat, másutt viszont az állomásépületek felújítása, áthelyezése, a liftek beépítése és az ideiglenesen kialakított létesítmények környezetében munkavégzés továbbra is folytatódik, emiatt fokozott körültekintés szükséges.  A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. által irányított beruházás 2020 végéig folytatódik, ezért jövőre még több ütemben további menetrendi módosítások várhatóak - írja a vasúttársaság.

Címkék:
utazás, autó, vonat, motor, kocsi, mozdony, nemzeti infrastruktúra fejlesztő zrt., rekonstrukció, áthelyezés,