Több mint 100 szakszervizbe viheted most ingyen az autódat

Pénzcentrum2015. november 11. 16:34

November 11-től egy hónapon át fokozott ellenőrzést végez Magyarország útjain a rendőrség - értesült a Pénzcentrum. Az akció keretében több szakszervizben ingyen vizsgálják majd át az autók világítását, és az ország több pontján biztosítanak majd díjmentes látásellenőrzést is.

November 11-től december 10-ig fokozott közúti ellenőrzést hajt végre az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság. Az ellenőrzések során kiemelten vizsgálják majd a személy-, illetve haszongépjárművek és motorkerékpárok világítását, láthatóságát.

Az akció ideje alatt, "Látni és látszani" néven térítésmentes világítás-ellenőrzési szervizakciót, valamint ehhez kapcsolódóan díjmentes látásellenőrzési kampányt is indít az ORFK.

Az ingyenes világítás-ellenőrzés során a szakszervizek (a szervizkeresőhöz kattints a térképre) a következőket vizsgálják:

  • lámpák, fényvisszaverő elemek (a működésen túl egyúttal vizsgálandó a lámpatestek állapota, rögzítettsége, színe)
  • fényvetőegységek állapota
  • világítási tulajdonságok

Amennyiben a vizsgált járművön a regisztrált szakszerviz munkatársai mindent rendben találnak, az autósok igazolólapot kapnak. Az igazolólap felmutatásával pedig felgyorsítható a közúti ellenőrzés (a vezetéshez szükséges okmányokat ebben az esetben is be kell mutatni a rendőrség munkatársának!).

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az akcióban résztvevő optikusok listáját pedig az alábbi térképen találod (az aktiváláshoz kattints a térképre):

Címkék:
utazás, autó, rendőrség, szerviz, orfk,