Fontos KRESZ-változás jön a magyar autópályán

Pénzcentrum2015. július 28. 14:30

Elege lett a magyar autósok veszélyes vezetési stílusából a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek, ezért új figyelemfelhívó-táblákat telepítenek az M7-es autópályán.

Ugyan a jobbra tartási kötelezettség elmulasztása nemcsak szabálytalan, hanem balesetveszélyes is, ennek ellenére rengeteg autós hagyja ezt az előírást figyelmen kívül. Pedig a KRESZ egyértelműen fogalmaz:

"Olyan úttesten, amelyen az azonos irányú forgalom számára két vagy több forgalmi sáv van (párhuzamos közlekedésre alkalmas úttest), a külső - jobb szélső - forgalmi sávban kell közlekedni."

Mivel az M7-es autópálya Budapest felé tartó, háromsávos szakaszán rendszeresen tapasztalható, hogy a fenti szabályt figyelmen kívükl hagyják az autósok, ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a múlt héten bejelentette, hogy táblákkal emlékezteti az autósokat a jobbra tartási kötelezettségre.

A táblák első körben az M7-es Székesfehérvár és Budapest közti szakaszán fognak megjelenni, és így néznek majd ki:

KATT! Itt a TITKOS út a Balatonról, ha nem akarsz szívni a dugóban!

Bár kétségtelen, hogy eddig nem igazán bírságolta a jobbra tartási kötelezettség elmulasztásáért a rendőrség, az új szupertraffipaxokkal viszont már ezt a szabályszegést is könnyedén kiszúrhatják. A bírság (közúti igazgatás szabályok megsértése) összege pedig nem kevés:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

a helyszínen 15 ezer forint, míg kiküldve 30 ezer forint, továbbá mindkét esetben 1 büntetőpont.

>>> Lájkold a Pénzcentrum Facebook-oldalát, és nem maradsz le semmiről!

Címkék:
utazás, autó, Balaton, autópálya, kresz, m7,