Figyelem: áremelés jöhet a kutakon

Pénzcentrum2013. november 17. 17:32

A hét második felében is tovább emelkedtek a finomított termékárak, igaz eltérő mértékben. Ráadásul a forint sem nagyon talált magára, így akár a jövő hét is áremeléssel kezdődhet. A dízelesek jó eséllyel megúszhatják a jövő heti emelést, de a benzinesek akár újabb 3-5 forintos emeléssel is szembesülhetnek majd.

A hét utolsó napjaiban is emelkedett a Brent árfolyama, a fekete arany már a 108 dolláros szint felett cserélt gazdát a világpiacon. Elsősorban a Líbiából érkező nyugtalanító hírekkel magyarázták a hét közepén megindult emelkedést, a tüntetők most egy finomító termelését akadályozzák az észak-afrikai országban.


A finomított termékárak dollárban mért jegyzésárai csak a benzin esetében látott 3,7%-os drágulás indokolna önmagában emelést, a dízel mindössze 0,7%-került feljebb.

A hazai fizetőeszköz a múlt heti 220,6-es átlagos szintekről a héten 222,2-ig gyengült a dollárral szemben, ami kedvezőtlenül hathat a hazai autósok számára. A dolláros átlagárak emelkedésére most a hazai fizetőeszköz gyengülése is rátett egy lapáttal. A benzin forintban mérve 4,4%-os drágulást produkált, míg a dízel 1,4%-kal került feljebb.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Címkék:
autó, energia, benzin, benzinkút, brent árfolyam,