A pesti autósok rémálma: vége a lehúzásnak!

Pénzcentrum2013. június 26. 10:04

Megváltozott a forgalmi rend, és már engedélyezetté vált a jobbra, kis ívben történő kanyarodás Budapest belvárosában, a József körút és Baross utca sarkán - értesült a Pénzcentrum.hu. A hírhedt kereszteződésben nemrég még 50 ezres bírságokkal próbálták visszaduzzasztani a forgalmat.

Tavasszal nagy port kavart a budapesti József körút és Baross utca sarkára felszerelt térfigyelő kamera képei alapján kiszabott bírságok ügye. "Forgalomtechnikai okokból", a körúti forgalom "visszaduzzasztásának" megelőzése érdekében a Petőfi híd irányába tartó autósok számára tiltott volt a jobbra, kis ívben történő kanyarodás a Baross utcára, és a szabálytalanságot elkövetőkre a térfigyelő kamera képei alapján 30-50 ezer forintos bírságot szabtak ki.


Sok budapesti, de talán náluk is több nem budapesti autós esett, kanyarodott a "csapdába", ugyanis a környéken rengeteg az egészségügyi intézmény, ahova az ország minden részéről járnak a betegek, akik helyismeret hiányában, parkolóhelyet keresve nem mindig vették észre a kötelező haladási irányt - az egyenest.

A Pénzcentrum.hu egyik olvasója hívta fel a szerkesztőség figyelmét arra, hogy a nagy médiavisszhangot is kapott kereszteződésben megváltozott a forgalmi rend, és már engedélyezetté vált a jobbra, kis ívben történő kanyarodás.



Nagyobb térképre váltás

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A forgalmi rend ilyen formában történő megváltozása a ritka kivételek közé tartozik, az autósok dolgának megkönnyítését szolgálja, és egyben jelentős költségvetési bevételről való lemondást is jelent, amire mostanában nem szokott sor kerülni.

Címkék:
autó, Budapest, kresz,